Sunteti un furnizor roman de servicii cloud ? Profitati acum de sansa de a concura pentru Premiile Eurocloud Romania 2014!

Update: Perioada de inscriere a aplicatiilor s-a incheiat. Pana pe 15 august juriul va delibera asupra castigatorilor competitiei de anul acesta. Stay tuned !

eurocloud_award_2014

Pentru al doilea an consecutiv, asociatia EuroCloud Romania organizeaza competitia premiilor nationale EuroCloud. Scopul acestei competitii este de a evidentia business case-urile inovatoare, performantele industriei romanesti de cloud si de a promova un climat competitional in cadrul industriei romanesti de cloud computing. Evaluate de catre un juriu independent, premiile EuroCloud Romania fac parte din competitia Europeana, care este in plina desfasurare in Europa in prima parte a acestui an. Castigatorii din Romania vor merge mai departe in competitia Europeana, competitie ai carei castigatori vor fi anuntati in cadrul unei gale speciale la Congresul EuroCloud, Luxemburg, 30 Septembrie 2014.

Participarea la premiile EuroCloud Romania este gratuita si deschisa tuturor furnizorilor de servicii cloud care opereaza in Romania. Perioada in care se accepta candidaturi pentru premiile EuroCloud Romania 2014 este din 1 mai pana pe 31 iulie 2014.

Va asteptam aplicatiile! Pentru a aplica si inregistra compania dvs in concurs va rugam sa cititi termenii, conditiile si cerintele de aplicare si de asemenea sa completati formularul online. Ca urmare a trimiterii aplicatiei, veti primi o confirmare pe email si pasii urmatori care trebuiesc urmati pentru a completa aplicatia confirm categoriei selectate.

Categoriile puse in competitie

Pentru furnizorii de servicii cloud:

 • Cel mai bun serviciu SaaS de pe piata 
 • Cel mai bun serviciu IaaS/PaaS de pe piata

In acest an am impartit categoria de “Cel mai bun serviciu Cloud” in 2 premii diferite, bazat pe experienta premiilor din 2013 cand feedback-ul juriilor din toate tarile a fost ca este foarte greu sa faca o comparatie obiectiva intre serviciile de aplicatii versus cele de infrastructura. Aceste doua premii, pentru fiecare categorie, vor recunoaste serviciul de cloud care – in opinia juriului – este cel mai distinctiv ca functionalitati si ca posibilitate de adoptie in piata. Juriul va examina potentialul serviciului de a fi aceptat in mare masura de catre piata romaneasca si natura functionalitatilor oferite. De asemenea vor fi notate caracteristici cum ar fi conectivitatea si interoperabilitatea serviciului, folosirea eficienta a serviciilor de data center si conformitatea cu cerintele de securitate a datelor si privacy. Pentru a vedea in care categorie (Iaas/PaaS/SaaS) va incadrati, folositi criteriile si definitiile NIST.

 • Cel mai inovativ startup de cloud
 • Startup-ul de cloud cu cel mai bun potential de business

Categoria Start-up, care se adresa celor mai active companii de cloud infiintate de cel mult trei ani 3 ani, am impartit-o in acest an in 2 categorii. Start-up: cel mai inovativ – premiu care cauta sa recunoasca inovatia si gandirea de viitor in serviciile de cloud. Acest premiu va avea un focus special pe originalitatea si creativitatea ofertelor impreuna cu viziunea pentru viitor.  Categoria “Start-up: Cel mai bun potential de business” va recunoaste caracteristici ca: viabiliatea ofertei, strategia de marketing, piata adresata si potentialul impactului comercial.

 • Cel mai bun serviciu de cloud pentru sectorul public

Cautam sa gasim exemple concrete in care serviciile de cloud au fost folosite de catre sectorul public si vom analiza aborarea de business. Juriul va evalua si potentialele beneficii care pot fi obtinute si avantajele pe care este servicii le-au adus institutiilor publice.

Pentru utilizatorii de cloud:

 • Serviciul de cloud cu cel mai mare impact in business

Aceasta categorie se adreseaza pionerilor in adoptia serviciilor cloud – celor care prin adoptia si introducerea unuia sau mai multor servicii cloud au obtinut beneficii semnificative in companie. Juriul va analiza beneficii ca: pozitionare mai buna pe piata, imbunatatirea eficientei: o productivitate mai buna sau procese mai rapide.

Cine poate candida ?

Toate companiile romanesti sau cu o filiala deschisa in Romania, care au in oferta un serviciu de tip cloud (Saas, Iaas sau Paas) sau care au implementat proiecte cloud in mediul privat sau administratia publica romaneasca. In cazul categoriilor “Cel mai inovativ Startup de Cloud” si “Startup-ul de cloud cu cel mai bun impact in business”, compania trebuie sa aiba sediul social in Romania si sa functioneze de mai putin de 3 ani. Pentru categoria “Cel mai mare impact in business”, poate participa orice organizatie care foloseste unul sau mai multe servicii cloud, cu conditia ca proiectul sa se fi desfasurat in Romania. Exista cerinta ca serviciul/serviciile cloud folosite sa fie operationale de minim 6 luni si sa fie partea unui contract comercial (sunt excluse proiecte proba sau demo). Castigatorii premiilor EuroCloud Romania vor putea sa intre in competitia EuroCloud Europa (intrarea fiind conditionata de o taxa de participare de 375 Euro, vezi nota) si vor putea sa isi prezinte compania in cadrul Congresului EuroCloud 2014.

Nota: castigatorii categoriilor Start-up vor fi automat inregistrati in competitia europeana EuroCloud, EuroCloud Romania acoperind taxa de participare in competitia europeana.

Companiile care ajung in lista scurta a premiilor EuroCloud Europa (anunt programat pentru 15 Septembrie 2014) sunt asteptate sa trimita un reprezentant la Gala Premiilor EuroCloud – eveniment care va avea loc in Luxemburg pe 30 Septembrie 2014.

Toate aplicatiile trebuie sa fie trimise in limba engleza.

De ce sa candidati ?

In fiecare an, premiile EuroCloud aduc in prim plan cele mai inovatoare companii si business case-uri de cloud. Acestea beneficiaza de o mediatizare intensa atat in Romania cat si la nivel european si aduc sub lumina reflectoarelor cei mai buni candidati selectionati la nivel national. Candidaturile nominalizate de catre juriu vor fi publicate pe tot parcursul anului pe siteul EuroCloud Romania in sectiunea Premiile EuroCloud. Pe langa aceste avantaje, candidatii nominalizati isi vor putea prezenta solutiile  in cadrul conferintei anuale a EuroCloud Romania, organizate la inceputul lunii octombrie 2014. Castigatorii Premiilor EuroCloud Romania se vor pre-califica pentru a participa la Premiile EuroCloud Europa, care se vor decerna in octombrie 2014 in cadrul Congresului Anual EuroCloud Europa.

Cum candidati ?

Candidatii trebuie sa completeze un formular si sa puna la dispozitie o prezentare a solutiei proprii de cloud (daca e posibil, un demo), care sa raspunda la o serie de criterii disponibile pe siteul EuroCloud Romania.

Perioada de candidatura s-a incheiat. Va multumim !

Care sunt criteriile ?

Aplicatiile vor fi evaluate in functie de mai multe criterii, aplicabile in functie de categoria de premii.

Pentru a usura sarcina juriului, asigurati-va ca in descrierea serviciului de cloud din candidatura voastra mentionati modul in care solutia raspunde la aceste criterii:

 • Calitate si profesionalism al candidaturii
 • Creativitate si originalitate a serviciului
 • Focus pe viitor, potential al serviciului
 • Perspective pentru acceptarea pe scara larga a serviciului in piata
 • Functionalitati oferite
 • Conectivitate si interoperabilitate
 • Utilizare rationala a resurselor in datacenter
 • Conformitate cu regulile de securitate a datelor si protectia datelor si compliance
 • Nevoia de business
 • Beneficiul obtinut de catre client
 • Avantaje competitive pentru client
 • Beneficiul obtinut in marketing / vanzari
 • Nota personala a evaluatorului

Important: Asigurati-va ca in descrierea solutiei dv. specificati modul in care acesta indeplineste criteriile specifice ale unui serviciu cloud:

 • Serviciu furnizat rapid la cerere,
 • Acces la distanta,
 • Partajarea resurselor,
 • Capacitate de scalare rapida,
 • Serviciu contorizat.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa studiati matricea de evaluare aici.

Cine decide ?

EuroCloud Romania a reunit un juriu independent format din experti cloud, persoane recunoscute pentru experiența și angajamentul lor pentru cloud computing. Juriul va examina candidaturile depuse pana pe 31 iulie si vor delibera pana pe 15 august pentru a decide cine vor fi castigatorii de anul acesta.

Nota: Membrii juriului nu vor putea vota asupra propriilor solutii sau proiecte trimise in competite.

Membrii juriului EuroCloud Romania 2014 sunt:

Radu poza noua Radu Crahmaliuc, fondator CloudMania
Cu o experienta de 20 de ani pe piata de IT si alti 10 in cercetare geofizica, Radu e preocupat de tehnologiile avansate si mai ales de aplicabilitatea acestora. De peste 10 ani este implicat in promovarea solutiilor de virtualizare si cloud-computing, coordonand activitati de cercetare, marketing, product management, dezvoltare de business, channel development si vanzari. Experienta jurnalistica de specialitate si aplicabilitatea pentru cercetare si analiza i-au permis sa se pozitioneze intotdeauna intre ofertele vendorilor si nevoile concrete ale utilizatorilor . De aici a aparut si cloud☁mania. Si din dorinta de a facilita accesul cat mai facil la tehnologiile cloud si de a contribui la dezvoltarea noilor modele de business bazate pe avantajele reale oferite de acestea.
PageLines- elena.jpg Elena Zvarici, Presedinte Eurocloud Romania
Cofondator si presedinte al asociatiei EuroCloud Romania, Elena are o experienta de 15 ani in consultanta in securitate informatica si management de proiecte IT. „Tehnologiile cloud reprezinta valul viitorului, creaza economii, adauga elasticitate, si focalizeaza eforturile pe colaborare si integrarea de aplicatii, aducand cu sine beneficii majore dar si provocari.”
Costin-Matache-Ymens Costin Matache Director general Ymens
Costin Matache are o experiență de peste 12 ani în industria IT, deținând poziții cheie de management în multinaționale precum IBM sau ING România. În ultimii 7 ani, Costin și-a dezvoltat cariera în cadrul IBM România, unde a evoluat în diferite poziții de management la nivel local și regional, de la Core Consulting Leader sau Global Business Services Leader până la poziția de Application Management Services Leader pentru Europa de Sud-Est. Începând cu luna iunie 2014, Costin Matache deține poziția de Director General Ymens, fiind responsabil de dezvoltarea strategică și operațională din cadrul primului broker de cloud din România. ”Cred cu adevărat că tehnologia cloud este un motor al dezvoltării economice și al inovației.”
Todi-Pruteanu-230 Todi Pruteanu, Vice-Presedinte ANIS, Business Strategy Manager Microsoft România
Absolvent al Facultatii de Informatica din Iasi, Todi este Vice-Presedinte al asociatiei ANIS si in acelasi timp Business Strategy Manager la Microsoft Romania.
bogdan pencea Bogdan PenceaFondator si manager al revistei de tehnologie DasCloud, Bogdan este un jurnalist de business/tech cu focus in domeniul tehnologiei informatiei si internet.
alexcampean Alexandru Campean, Wolf Theiss
Alexandru Câmpean este Asociat Senior în cadrul departamentului Societăţi Comerciale / Fuziuni şi Achiziţii al biroului Wolf Theiss Bucureşti. Având o experienţă de peste 9 ani pe piaţa serviciilor juridice din România – din care 6 ani petrecuţi ca membru al echipei Wolf Theiss – Alexandru este specializat în fuziuni şi achiziţii, societăţi comerciale şi contracte, restructurări, guvernanţă corporatistă, precum şi în domeniul tehnologiei informaţiei/proprietăţii intelectuale în România. El este autorul a numeroase articole privind dreptul societăţilor comerciale şi coautorul unui manual referitor la fuziunile transfrontaliere. În cadrul experienţei sale în domeniul tehnologiei informaţiei/proprietăţii intelectuale, Alexandru a participat recent în calitate de speaker la un eveniment având ca temă principală cadrul legal care reglementează cloud computing în România. De asemenea, Alexandru este membru al Baroului Bucureşti, precum şi membru al comunităţilor Amcham şi Eurocloud România.
felix Felix Crisan, CTO Netopia
Absolvent al Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti Felix a trecut prin firme mici si mari si a construit solutii in cadrul HP si IBM pentru companii din toata lumea. La inceputul carierei a cunoscut antreprenoriatul din perspectiva angajatului, iar in ultimii ani s-a dedicat dezvoltarii unui business romanesc cu extindere globala, fiind CTO la Compania Netopia din Bucuresti.
gabriel vasile Gabriel VasileJurnalist de tehnologie si cloud, Gabrile Vasile scrie de peste 15 ani despre industria romaneasca de IT.

Candidatura dv. la premiile EuroCloud Romania implica acceptarea Termenilor si Conditiilor. Pentru mai multe informatii si detalii, contactati secretariatul Premiilor EuroCloud Romania la email premii@eurocloud.ro. Asteptam candidaturile voastre si va dorim mult succes !Cine sunt castigatorii din 2013?Vedeti pagina premiilor EuroClud Romania 2013 si care sunt solutiile si serviciile romanesti de cloud castigatoare: http://www.eurocloud.ro/prima-pagina/castigatori-premii-2013/

Testimoniale

Castigatorii de anul trecut au avut amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari legate de piata romaneasca de cloud, de evolutia solutiilor cloud pe parcursul anului trecut si de ceea ce a insemnat castigarea acestei competitii pentru ei.

Răzvan Stoica, CEO GTS Telecom:

Razvan-Stoica

Pe măsură ce tot mai multe companii se conving de avantajele virtualizării, jucătorii din industrie devin tot mai preocupați de construirea unor facilități noi, dedicate, cât și de extinderea și creșterea performanței celor existente: creșterea capacității în centrele de date, creșterea uptime-ului, reducerea latenței sau creșterea redundanței. Clienții noștri, companii mari sau IMM-uri, vor continua să caute noi modalități de creștere a competitivității și a calității serviciilor, de a-și dinamiza businessul, reducând în același timp și costurile operaționale, astfel că vedem deja în România o creștere a gradului de adopție, într-adevăr mai mic decât media globală.De altfel, portofoliul de clienți al GTS Telecom include numeroase companii din segmentul IT & C și dezvoltare de software, segment care este foarte receptiv în adoptarea de soluții cloud și migrarea de servicii existente către o astfel de platforma, datorita avantajelor oferite. Judecând după feedback-ul obținut de la clienții GTS Telecom care nu au implementat încă un serviciu cloud, peste o treime sunt interesați de acest subiect la nivel informativ, își doresc servicii de consultanță de la GTS pentru a investiga cât de potrivită este tehnologia cloud pentru organizația lor și pentru a discuta o eventuală migrare a serviciilor către cloud. Aproximativ 25-35% dintre companiile cu nevoi IT abordate iau în considerare o astfel de soluție. Sigur, nu toate se hotărăsc, însă e doar o chestiune de timp.Pe de altă parte, în 2013 am fost martorii unei creșteri importante a ponderii serviciilor de Cloud în portofoliul GTS Telecom. Ne-am uitat cu atenție la rezultatele și estimările pieței de profil din Europa de Est, unde cercetările Gartner prevăd o creștere anuală medie estimată de 20% până în 2016. În România rata de adopție este relativ redusă, însă din informațiile pe care le avem, ca parte a GTS Central Europe, rata locală de adopție a serviciilor de cloud depășește media altor țări est-europene.

Costin Matache, CEO Ymens:

Costin-Matache-Ymens-Small

În ultimul an, am simțit o deschidere tot mai mare în piață în ceea ce privește cloud-ul, mai ales din partea IMM-urilor, cu care Ymens a avut un dialog constant, dar și a instituțiilor publice locale. Acestea se confruntă cu probleme similare legate de lipsa fondurilor și a know-how-ului tehnologic și încep să considere cloud-ul o soluție tot mai viabilă și accesibilă pentru îndeplinirea obiectivelor lor. Este nevoie în continuare să educăm piața, dar și să simplificăm lucrurile. Acesta este poate cel mai important aspect pe care l-am conștientizat în discuțiile cu clienții noștri și pe baza căruia ne-am structurat si strategia de business. Ne propunem să aducem la îndemâna IMM-urilor și instituțiilor publice soluții eficiente și simplu de utilizat, ale căror rezultate să devină vizibile din prima zi, însoțite de acele servicii care susțin acest obiectiv. Iar aici, vorbim de servicii diverse în funcție de nevoile specifice ale clientului, de la training, suport, operare până la consultanță specializată de business.Din perspectiva furnizorilor de soluții cloud cu care lucrăm, continuăm să investigăm posibilitățile de parteneriat, atât cu companii locale cât și internaționale. Noua soluție lansată în luna iunie a acestui an și dedicată managementului online al documentelor – Ymens ECM – este rezultatul unui astfel de parteneriat. De asemenea Ymens CRM are la bază funcționalitățile Microsoft Dynamics CRM și a reprezentat un nou pas important în consolidarea parteneriatului cu Microsoft.

Marius Iatan, RenderStreet:
Marius Iatan_RenderStreet

La RenderStreet avem niste cerinte specifice la nivelul serviciilor de cloud pe care le consumam. Noi suntem interesati doar de servere foarte puternice, sau servere cu placi grafice. Acestea sunt specialitati pe piata de cloud si din cate stim noi nu este nimeni in Romania care ofera acest tip de servere. Din aceasta cauza, nu au existat evolutii semnificative in piata din punctul nostru de vedere. Si asta inseamna ca si parteneriatele pe care le aveam au ramas aceleasi, fara schimbari majore.


Răzvan Stoica, CEO GTS Telecom:

Am fost încântați să asistăm anul trecut la organizarea primei ediții a Premiilor EuroCloud, un efort lăudabil al asociației locale a EuroCloud pentru a promova adopția serviciilor și tehnologiilor cloud în mediul de afaceri din România și a recunoaște realizările companiilor care au acționat ca “early adopters”. Câștigarea distincției pentru „Cea mai buna oferta de cloud – IaaS” a fost pentru GTS Telecom o recunoaștere a orientării noastre către a răspunde nevoilor clienților printr-o ofertă clară și transparentă și prin beneficii reale, cuantificabile în afacerile lor. Acest premiu ne-a încurajat să ne continuam aceste eforturi pentru a ramane intre leader-ii pietei locale de IaaS.În 2013 și începutul anului 2014, numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut semnificativ. Această tendință ne-a impus extinderea cu 25% a suprafeței centrului de date și implementarea unei noi platforme dedicate de Cloud în Bucureşti, o investiție de 600.000 euro finalizată în 2013. Considerăm această creștere ca o recunoaștere a meritelor GTS Telecom în a oferi clienților săi servicii ireproșabile.

Costin Matache, CEO Ymens:

În mod sigur, premiile EuroCloud 2013 au reprezentat o recunoaștere suplimentară și binevenită a expertizei deținute de Ymens în livrarea de soluții cloud dedicate mediului de business românesc. Premiul obținut pentru proiectul derulat împreună cu Unior – Tepid ne-a ajutat să demonstrăm și altor IMM-uri din piață că aplicațiile Ymens pot aduce rezultate vizibile în business, pot crește indicatorii de performanță dar și spori gradul de colaborare din echipă, coeziunea acesteia.Ne bucurăm că am avut ocazia anul trecut să fim premiați de EuroCloud România, o asociație dedicată dezvoltării pieței locale de cloud, deci cu care împărtășim un obiectiv important nouă. Este o recunoaștere a meritului Ymens dar și al clienților noștri, care au avut încredere în noi și au ales o tehnologie de ultimă generație tradusă în soluții de business care îi ajută în activitatea zilnică și în atingerea obiectivelor.

Marius Iatan, RenderStreet:

Premiul pentru cel mai bun start-up de cloud a insemnat in primul rand o recunoastere independenta a tehnologiei noastre. Si in roller-coaster-ul pe care il reprezinta un start-up, un asemenea premiu este important atat pentru noi ca fondatori, cat si pentru potentialii parteneri pe care vrem sa ii atragem.


Răzvan Stoica, CEO GTS Telecom:

Suntem convinși că interesul în creștere al companiilor pentru mutarea parțială sau în totalitate a infrastructurii lor în cloud, cererile mai numeroase ale acestora pentru astfel de servicii și exemplele de succes ale unor asemenea implementări (în special în companii mari sau orientate către tehnologie) vor constitui principalul motor de dezvoltare a pieței la nivelul furnizorilor de servicii cloud. O altă contribuție importantă în creșterea dinamismului pieței credem că o va avea familiarizarea unui număr tot mai mare de companii și utilizatori cu această tehnologie.La aceasta contribuie, în diverse proporții, atât furnizorii de servicii, asociațiile de profil – Eurocloud fiind printre vectorii importanti – specialiștii, dar și clienții care au adoptat deja soluții de virtualizare, fie ele private, publice sau hibride.Ca parte a grupului GTS CE, care a lansat și furnizează încă din 2010 servicii unitare de cloud IaaS la nivelul a cinci platforme, localizate în principalele sale centre de date (București, Budapesta, Praga, Varșovia și Bratislava), am beneficiat de experiența și know-how-ul proiectării, implementării și exploatării unor platforme cloud create cu tehnologie de top din domeniu. Această experiență ne-a arătat că principalele provocări pentru furnizorii de cloud sunt legate de: investiția inițială considerabilă, deținerea know-how-ului și a expertizei în crearea arhitecturii și gestionarea acesteia, dar și a capabilităților de a oferi consultanță pre și post-vânzare către clienți. Prezenţa mai multor furnizori locali de servicii de cloud cu adevărat competenți este evident un beneficiu pentru clienţi, aceştia având astfel acces la servicii diversificate şi putând alege acele pachete care le răspund în cel mai potrivit mod nevoilor pe care business-ul lor le are. O creştere a numărului de furnizori este de asemenea un semnal al încrederii în această nouă tehnologie şi va contribui în mare măsură la o mai bună şi amplă informare a pieţei asupra serviciilor cloud şi modului în care ele pot contribui la susţinerea operaţională a companiilor.

Costin Matache, CEO Ymens

Adopția de cloud. Piața poate fi stimulată în mod direct de creșterea cererii, odată ce tot mai multe organizații private și publice vor începe să folosească soluții cloud în activitate. Evident, în vederea creșterii acestui grad de utilizare, sunt mai multe măsuri care s-ar dovedi eficiente odată implementate. Un rol important atât în viața IMM-urilor, cât și al admininistrațiilor publice locale îl au finanțările iar, din această perspectivă, eligibilitatea cloud-ului la fondurile europene ar stimula puternic adopția în piață. Introducerea de facilități fiscale pentru companiile care utilizează cloud, inclusiv la nivelul legii de achiziții publice, ar încuraja și facilita deopotrivă accesul la soluții cloud. Nu în ultimul rând, furnizorii de cloud pot stimula consumul, iar un exemplu îl reprezintă serviciile pe care le-am adus pe piață anul acesta sub umbrela conceptului de cloudsourcing. Așa cum am mai declarat, suntem foarte determinați să oferim clienților noștri o experiență cât mai facilă în utilizarea aplicațiilor Ymens, motiv pentru care vom investi și în continuare în serviciile de training, suport sau mentenanță.Din perspectiva competiției, cred că aceasta este benefică în orice domeniu și generează inovație, o înțelegere mai bună a clientului dar și standarde mai înalte de calitate la care să ne raportăm. Competiția se va intensifica și pe piața de cloud, pe măsură ce consumul va crește. În viitor, furnizorii de cloud vor dezvolta portofolii de soluții și servicii tot mai personalizate pe specificul diferitelor categorii de clienți. La acel moment, Ymens, în calitate de broker de cloud, va avea de câștigat întrucât vom putea aduce în platformă soluții mai diversificate, care respectă standardele înalte de performanță și care răspund din ce în ce mai bine nevoilor din piață.

Marius Iatan, RenderStreet:

Piata de cloud este destul de eterogena in acest moment, iar furnizorii locali trebuie sa faca fata, cel putin la nivelul serviciilor generice, cu concurenta marilor provideri. Din aceasta cauza, dezvoltarea unei platforme de servicii de cloud necesita o focalizare foarte atenta. Din punctul de vedere al consumatorului, informarea despre serviciile de cloud, precum si compararea mai multor oferte similare, sunt relativ dificile deocamdata. Si cred ca solutii, chiar si partiale la inceput, pentru aceste doua probleme ar putea ajuta in dezvoltarea mai rapida a pietei. Un prim pas in aceasta directie este facut de premiile Eurocloud. Dupa parerea mea este o oportunitate pentru furnizorii de servicii cloud sa se faca remarcati si sa isi dea seama cat de competitiva si originala este solutia lor.


Răzvan Stoica, CEO GTS Telecom:

Credem că apartenența la o asociație internațională este de impact pentru toti cei interesati de premiile EuroCloud: companii înscrise, finaliști și audiență deopotrivă. Conceptul de Cloud are la baza lipsa barierelor geografice, iar anvergura internațională a Asociației sprijină direct acest concept. Gala internațională a premiilor EuroCloud este un eveniment de referință în sine, unde se întâlnesc companii consacrate, start-up-uri, reprezentanti ai autoritatilor europene sau asociatii de profil – prezența eterogenă a acestora confirmând înțelegerea comună a fenomenului.

Costin Matache, CEO Ymens:

Participarea la conferința europeană este un beneficiu care poate fi exploatat de către câștigători în scopul creșterii vizibilității sau din perspectiva posibilităților de networking cu companii externe, posibili parteneri sau clienți. Apartenența Eurocloud România la EuroCloud Europa facilitează accesul câștigătorilor locali la o expunere mult mai mare și susținută. Finalmente, impactul în business al acestei vizibilăți sporite ține într-o mare măsură de obiectivele strategice ale câștigătorilor, cât și de capacitatea acestora de a fructifica oportunitățile de business.

Marius Iatan, RenderStreet: 

La nivel european cloud-ul este un subiect de interes. Acest lucru este evident prin diversele initiative la nivel politic sau organizational care sunt active in aceasta zona: fonduri structurale, discutiile despre infrastructura europeana, Eurocloud Europa. Participarea la competitia europeana a fost pentru mine o ocazie de a ma conecta la toate aceste initiative si sunt de parere ca este o oportunitate foarte buna pentru orice firma de cloud, fie ea start-up sau firma cu traditie. Ca sa raspund direct la intrebare – da, faptul ca este o competitie a unei asociatii internationale ajuta.

Răzvan Stoica, CEO GTS Telecom:

Credem că această competiție le este destinată tuturor companiilor care sunt active „în cloud”, fie ca furnizori sau clienți de IaaS sau SaaS, organizatorii propunand secțiuni și categorii diferite. Dincolo de stabilirea unor ierarhii și acordarea premiilor, credem că cel mai mare câștig al acestei competiții este ocazia pe care o creează pentru comunitatea de Cloud din România de a atrage atenția asupra beneficiilor acestor servicii și asupra implementărilor de succes.

Costin Matache, CEO Ymens: 

Având în vedere experiența Ymens de anul trecut cu ocazia participării la competiție, sunt convins că toate companiile care livrează cloud în România pot să identifice minim o categorie la care să participe. Competiția este o ocazie bună de promovare și de învățare mai ales pentru startup-uri și mai ales anul acesta când există două categorii dedicate. La întrebarea “de ce”, răspunsul Ymens este unul simplu: pentru că în România se dezvoltă soluții în cloud, iar acestea funcționează la standarde înalte, răspund nevoilor din piață, aduc rezultate și sunt competitive la nivel global.

Marius Iatan, RenderStreet: 

Avand experienta competitiei de anul trecut, sunt de parere ca startup-urile ar trebui sa participe in primul rand. Este o oportunitate foarte buna de a-si face cunoscute serviciile si in plus pentru un start-up este foarte important sa primeasca feedback extern pe masura ce evolueaza. Chiar si pentru firmele care nu vor castiga competitia, experienta dobandita are valoare iar feedbackul primit ii poate ajuta sa isi imbunatateasca serviciile oferite.

Costin Matache, CEO Ymens: 

Segmentarea premiilor de anul acesta aduce, față de 2013, mai multă claritate. Companiile interesate să participe în competiție pot selecta cu mai multă ușurință categoria de premii pentru care dețin expertiză, rezultate sau referințe din piață.

Marius Iatan, RenderStreet: 

Ma bucur sa vad ca exista doua premii pentru start-up-uri in acest an. Este segmentul care are nevoia cea mai mare de incurajare si vizibilitate, si concursul Eurocloud face acest lucru. Segmentarea la nivelul Iaas/Paas si Saas este de asemenea oportuna, pentru ca incepe sa se vada o segmentare a pietei pe aceste zone.

Parteneri

anis

 

 

 

Parteneri media:

Mihaela Ganciu, consultant PR si comunicare ganciu.mihaela@gmail.com

mihaela ganciu

 

 

 

 

 

dascloud-logo