S-au lansat premiile EuroCloud Romania 2015!

Asociatia invita furnizorii romani de servicii cloud sa participe la a treia editie nationala a premiilor EuroCloud Europa.

eurocloud_award_2015Pentru al treilea an consecutiv, asociatia EuroCloud Romania organizeaza competitia premiilor nationale EuroCloud.

Scopul competitiei este de a evidentia business case-urile inovatoare de cloud si performantele industriei romanesti de cloud pentru a promova un climat competitional in cadrul industriei romanesti de cloud computing. Premiile EuroCloud Romania fac parte din competitia Europeana care si in acest an va aduce in prim plan cele mai inovatoare servicii si proiecte de cloud din Europa, castigatori ai etapei nationale. Un juriu de experti independenti ii vor desemna pe cei mai buni dintre cei mai buni in cadrul unei gale speciale care va avea loc in cadrul Congresului EuroCloud 2015, in Barcelona, in perioada 7-8 octombrie 2015.

De ce sunt importante premiile EuroCloud

In mersul rapid al industriei cloud, e necesar sa diferentiem, sa constientizam beneficiile acestui model, sa inspiram incredere si sa comunicam catre clienti si potentialii prospecti, si nu numai atat.  Avem nevoie sa inspiram angajatii, sa atragem si sa retinem talente, sa aratam competenta, succes si sa avem o mentalitate de castigatori. Oamenilor le plac castigatorii, iar succesul atrage si mai mult succes. Premiile EuroCloud promoveaza conceptul cloud, aduc vizibilitate asupra solutiilor cloud puse in competitie de catre companiile participante si reprezinta o recunoastere nationala si internationala a competentelor si proiectelor lor.

In 2014, EuroCloud Romania a avut placerea de a aduce doi castigatori nationali pe scena premiilor EuroCloud Europa, cu locul 1 european in categoria „Cel mai bun proiect cloud pentru sectorul public” (Ymens) si locul 2 in categoria „Cel mai bun serviciu IaaS” (Bigstep). Nu este dificil sau imposibil sa va aduceti serviciile sub lumina reflectoarelor si sa castigati recunoasterea celei mai mari retele europene a profesionistilor de cloud computing, pozitionandu-va ca o intreprindere romaneasca inovatoare de cloud – trebuie doar sa candidati si, bineinteles, sa aveti un serviciu sau un proiect cloud inovator made-in-Romania!

Pentru a aplica si inregistra compania dvs in concurs va rugam sa cititi cu atentie termenii, conditiile si cerintele de aplicare si sa completati formularul online in limba engleza.

Ce castigati?

Castigatorii premiilor EuroCloud Romania 2015 vor primi un voucher gratuit pentru participarea unei persoane din partea fiecarui castigator la trainingul EuroCloud Star Audit din data 29 – 30 iunie pentru sesiunile de trainer sau consultant. In urma trainingului, participantii vor putea sustine examenul de acreditare in categoriile de consultant sau trainer al programului EuroCloud Star Audit, aducand o infuzie de competente de standardizare cloud in cadrul companiei lor dar si posibilitatea de a oferi servicii de consultanta in certificare catre alti furnizori de cloud. 

Castigatorul din categoria Startup va avea posibilitatea de beneficia de integrarea serviciului in platforma de cloud Ymens, in conditiile respectarii unei liste standard de cerinte impuse pentru paticiparea in platforma. 

De asemena, din punct de vedere al vizibilitatii obtinute, castigatorii concursului vor fi prezentati intr-un interviu care va fi publicat pe siteul EuroCloud.ro cat si pe siteul partenerilor EuroCloud. Acestia vor primi o diploma si un trofeu, acordate cu ocazia Galei Premiilor EuroCloud Romania, eveniment pe care il vom organiza in urma deliberarii juriului la care  la care vor fi invitati participantii, experti din industrie si reprezentanti din media (data va fi confirmata in curand). 

Cat costa participarea

Participarea la premiile EuroCloud Romania este gratuita si deschisa tuturor furnizorilor de servicii cloud care opereaza in Romania. Participarea in etapa europeana a competitiei implica plata unei taxe de participare stabilite in fiecare an de catre organizatorii concursului european. Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile aplicabile concursului premiilor EuroCloud Romania 2015.

Pana cand se poate trimite candidatura

Perioada in care se accepta candidaturi pentru premiile EuroCloud Romania 2014 este din 18 mai pana pe 23 iunie 2015 inclusiv. Castigatorii din Romania vor fi anuntati in cadrul unei gale de decernare a premiilor organizata de asociatia EuroCloud Romania in a doua jumatate a lunii iunie.

Va asteptam aplicatiile!

Categoriile puse in competitie

Pentru furnizorii de solutii sau servicii cloud
Cel mai bun serviciu cloud pentru piete orizontale

Aceasta categorie va evidentia serviciile cloud care pot fi folosite in diferite segmente orizontale de piata, cum ar fi aplicatiile ERP, CRM, serviciile IaaS, etc.

Criteriile sunt:

 • Calitate si profesionalism a candidaturii
 • Creativitate si originalitate a serviciului
 • Scalabilitate in functie de nevoile consumatorului
 • Capacitate de interoperabilitate si compatibilitate a datelor
 • Securitate si Confidentialitate in tratarea datelor sensibile si compliance
 • Nota personala a evaluatorului
Cel mai bun serviciu cloud pentru piete verticale

In aceasta categorie vor intra serviciile cloud care vin in sprijinul clientilor din piete verticale, cum ar fi in Logistica, Agricultura, Industria Hoteliera si altele.

Criteriile sunt:

 • Calitate si profesionalism a candidaturii
 • Creativitate si originalitate a serviciului
 • Scalabilitate in functie de nevoile consumatorului
 • Capacitate de interoperabilitate si compatibilitate a datelor
 • Securitate si Confidentialitate in tratarea datelor sensibile si compliance
 • Nota personala a evaluatorului
Cel mai bun serviciu de cloud Startup

In aceasa categorie focusul va fi pus pe serviciile cloud oferite de startupuri romanesti. Startup este o companie care e infiintata si activa pe piata de mai putin de 3 ani.

Criteriile sunt:

 • Calitate si profesionalism a candidaturii
 • Creativitate si originalitate a serviciului
 • Beneficii obtinute de utilizatori
 • Strategia de intrare in piata si rata de crestere
 • Scalabilitate in functie de nevoile consumatorului
 • Capacitate de interoperabilitate si compatibilitate a datelor
 • Securitate si Confidentialitate in tratarea datelor sensibile si compliance
 • Nota personala a evaluatorului
Cel mai bun serviciu de migrare in cloud

Acesta categorie e destinata consultantilor, integratorilor, furnizorilor de servicii cu valoare adaugata si urmareste sa recompenseze organizatiile romanesti care au atins un nivel de excelenta in oferirea de servicii de migrare in cloud.

Criteriile sunt:

 • Calitate si profesionalism a candidaturii
 • Metodologia de migrare
 • Folosirea uneltelor de transformare si migrare
 • Profesionalismul in executie
 • Nota personala a evaluatorului
Cel mai inovativ serviciu cloud

Pentru organizatii care dezvolta noi linii de business. Acest premiu va evidentia inovatia facilitata de cloud in companii (de IT sau nu numai) ca o extensie orientata spre viitor al portofoliului lor de servicii (IoT, Industry 4.0, Smart Energy, Smart Healthcare, Mobilitate, Automotive, etc.)

Criteriile sunt:

 • Calitate si profesionalism a candidaturii
 • Creativitate si originalitate a serviciului
 • Orientare catre trendurile viitoare, viziune a serviciului
 • Implica serviciul o schimbare de paradigma, out-of-the-box
 • Nota personala a evaluatorului

Pentru utilizatori de solutii sau servicii cloud

Cel mai mare impact in business prin implementarea unui serviciu cloud 

Acest premiu va fi atribuit unei organizatii uilizatoare de servicii cloud, adesea ajutata, promovata sau sponsorizata de catre furnizorul serviciului cloud.

Criteriile sunt:

 • Calitate si profesionalism a candidaturii
 • Masuri cantitative, cum ar fi procentul de reducere a costurilor
 • Avantajul competitiv obtinut si castigul in eficienta
 • Nota personala a evaluatorului

Care sunt criteriile ?

Aplicatiile vor fi evaluate in functie de mai multe criterii, aplicabile in functie de categoria de premii.

Pentru a usura sarcina juriului, asigurati-va ca in descrierea serviciului de cloud din candidatura voastra mentionati modul in care solutia raspunde la aceste criteriile specificate in cazul fiecarei categorii.

Important: Asigurati-va ca in descrierea solutiei dv. specificati si modul in care acesta indeplineste criteriile specifice ale unui serviciu cloud:

 • Serviciu furnizat rapid la cerere,
 • Acces la distanta,
 • Partajarea resurselor,
 • Capacitate de scalare rapida,
 • Serviciu contorizat.

Cine poate candida ?

Toate companiile romanesti sau cu o filiala deschisa in Romania, care au in oferta un serviciu de tip cloud (Saas, Iaas sau Paas) sau care au implementat proiecte cloud in mediul privat sau administratia publica romaneasca. 

Cum candidati ?

Candidatii trebuie sa completeze un formular si sa puna la dispozitie o prezentare a solutiei proprii de cloud (daca e posibil, un demo), care sa raspunda la o serie de criterii disponibile pe siteul EuroCloud Romania.

Cine decide ?

EuroCloud Romania a reunit un juriu independent format din experti cloud, persoane recunoscute pentru experiența și angajamentul lor pentru cloud computing. Juriul va examina candidaturile depuse si vor delibera pentru a decide cine vor fi castigatorii de anul acesta.

Membrii juriului premiilor 2015 sunt:

Radu poza noua Radu Crahmaliuc, fondator CloudMania
Cu o experienta de 20 de ani pe piata de IT si alti 10 in cercetare geofizica, Radu e preocupat de tehnologiile avansate si mai ales de aplicabilitatea acestora. De peste 10 ani este implicat in promovarea solutiilor de virtualizare si cloud-computing, coordonand activitati de cercetare, marketing, product management, dezvoltare de business, channel development si vanzari.
Elena Zvarici, Presedinte Eurocloud Romania
Cofondator si presedinte al asociatiei EuroCloud Romania, Elena are o experienta de 15 ani in consultanta in securitate informatica si management de proiecte IT. „Tehnologiile cloud reprezinta valul viitorului, creaza economii, adauga elasticitate, si focalizeaza eforturile pe colaborare si integrarea de aplicatii.”
Zoltan Herczeg, Senior Technology Consultant, Teamnet World Professional  Services
Zoli este un evanghelist de tehnologie experimentat si un entuziast al modelului startup cu expertiza in dezvoltarea de aplicatii, platforme si servicii cloud, echipamente mobile, business intelligence, procese de dezvoltare agile si infrastructura IT. A lucrat in startup-uri, furnizori de solutii recunoscuti si in corporatii mari, in pozitii cheie de management. In pozitia de Cloud Evangelist la Microsoft, a condus eforturile interne si externe de dezvoltare a adoptiei Azure in Romania. In momentul de fata Zoli este consultant in vanzari internationale la Teamnet.
048 - Copy Felix Enescu
Felix are peste 20 de ani de experienta in industria IT in mai multe pozitii, de la programator la CIO al unei mari companii de petrol si gaze, Rompetrol.  El este de asemenea co-fondator al CIO Council (www.ciocouncil.ro), o organizatie care aduce impreuna directorii de IT a celor mai importante companii europene. Felix a scris pentru mai multe publicatii ale industriei de IT&C, cum ar fi Computer World si Market Watch. Un speaker popular, Felix a tinut discursuri la multe evenimente dedicate industriei de IT.  Felix este de nationalitate romana si a obtinut o diploma de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare in 1996.

Candidatura dv. la premiile EuroCloud Romania implica acceptarea Termenilor si Conditiilor. Pentru mai multe informatii si detalii, contactati secretariatul Premiilor EuroCloud Romania la email contact@eurocloud.ro. Asteptam candidaturile voastre si va dorim mult succes !

Parteneri

logo-principal-cu-slogan

Partenerul principal al competitiei de anul acesta este platforma de cloud Ymens, care ofera posibilitatea castigatorului categoriei Startup de a aplica pentru includerea aplicatiei in platforma de cloud Ymens.

 

anis