După ce a câștigat competiția națională a premiilor EuroCloud în categoria „Best Startup”, compania românească RenderStreet a fost selectată printre primii trei favoriți ai competiției europene în categoria „Cel mai bun start-up de cloud”.

RenderStreet este un render farm online pentru proiecte 3D în cloud. Serviciul le oferă artiștilor 3D o modalitate simplă și accesibilă de a-și accelera semnificativ procesul de randare, câștigul de viteză fiind de ordinul sutelor de ori în cazul animațiilor mari. Misiunea lor e simplă și se bazează pe 3 principii esențiale: utilizare facilă, customer service profesionist și accesibilitate.

În etapa europeană, RenderStreet concurează în categoria sa alături de Present.Me din UK și Esponce din Slovenia. Detalii despre restul categoriilor din competiție și finaliștii lor puteți găsi aici.

Inainte de plecarea la Luxemburg, Marius Iatan, CEO RenderStreet, ne-a răspuns la câteva întrebări.

– Care sunt perspectivele de dezvoltare ale afacerii RenderStreet in urmatoarele 6 – 12 luni ? unde va vedeti de azi intr-un an ?

Avand in vedere evolutia noastra pana in acest moment, ne-am propus ca in termen de un an sa devenim solutia de referinta pentru piata pe care activam in prezent (Blender 3D). Deasemenea, estimam ca peste un an vom avea o deschidere in cel putin o alta piata adiacenta.

– Ce îi sfătuiti pe tinerii antreprenori români care doresc să iși dezvolte propria afacere „în cloud” ?

Piata de cloud este intr-o continua evolutie, atat la nivelul furnizorilor de infrastructura, cat si pe partea de servicii. Le recomandam antreprenorilor care vor sa se orienteze spre aceasta zona sa inteleaga exact modul in care functioneaza cloud-ul si sa fie mereu la curent cu tehnologiile disponibile. Pe partea de business, exista programe si initiative care sprijina dezvoltarea in cloud si care pot ajuta in momentul lansarii afacerii.

– Cum vedeți dezvoltarea cloud-ului in Romania în următorul an ? 

Din semnalele pe care le avem, adoptia cloud-ului in piata locala de IT s-a accelerat semnificativ in ultima perioada la nivel de intreprinderi mici si mijlocii. Credem ca acest trend va continua si in urmatorul an si ca vom vedea niste cifre incurajatoare in aceasta zona. Deasemenea, estimam ca multe dintre solutiile IT consacrate pe piata locala vor dezvolta o componenta de cloud.

Decernarea premiilor va avea loc pe 15 octombrie la Luxemburg, în cadrul Congresului EuroCloud Europa.

„Nominalizarea RenderStreet în categoria cel mai bun startup de cloud e un motiv de mândrie pentru noi și ne întărește convingerea ca România este un teren fertil pentru inovație în noile tehnologii în Europa” a declarat Elena Zvarici, Președinte EuroCloud Romania.

Suntem alături de cei de la RenderStreet și le urăm succes pentru a fi prima companie românească care câștigă competiția europeană  EuroCloud.

Înregistrarea la Congresul EuroCloud este încă deschisă, iar membrii EuroCloud beneficiază de o reducere de 75%. Află aici cum poți deveni membru EuroCloud România.

Mai multe detalii despre RenderStreet aici.

Tagged with →  

2 Responses to RenderStreet: primul start-up românesc nominalizat in finala premiilor EuroCloud Europa

  1. […] winner of the Romanian Best Cloud Startup award, RenderStreet participated in the European contest for the Best European Cloud Startup […]

  2. […] multe despre cel mai bun proiect românesc din competiție, pe How To Web și EuroCloud. Alte articole Das Startup Interviu: Cristi Badea, Mavenhut Poți să faci […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *